Teksts: Zane Bitmane, Gemoss
5.jūnijā, VEF Kvartāla Kamerzālē notika pasākums Let’s Talk Taste, kura ietvaros arī izskanēja konkursa ‘’Izcilās garšas meklējumi’’ fināls. Sīvā cīņā uzvaras garšu izpelnījās Alvis Cimža no restorāna ‘’Locale’’.
Konkursa finālā piedalījās astoņi bārmeņi no dažādiem Latvijas bāriem un restorāniem, cenšoties pārliecināt žūriju ar stāstu un pagatavoto kokteili. Katram dalībniekam uz skatuves žūrijas un pasākuma apmeklētāju priekšā bija dotas septiņas minūtes laika, lai ne tikai pagatavotu kokteili, bet arī iepazīstinātu ar stāstu – kāpēc tieši šāds garšu salikums, kas tam iedvesmojis un kā kokteilis tiek gatavots.
Konkursā bija arī kompetenta žūrija – uzņēmuma ‘’Gemoss’’ vadītāja Ieva Treija, pasaulē trešais labākais vīnzinis Raimonds Tomsons un dzīvesstila blogeris un kafijas eksperts Kaspars Bērziņš. Tā kā katram žūrijas loceklim ir kāda saistība ar dzērienu kultūru, bija jo īpaši interesanti iepazīt katra dalībnieka skatījumu uz izcilo garšu. Uzņēmuma ‘’Gemoss’’ vadītāja Ieva Treija apbalvošanas ceremonijā apsveica visus dalībniekus ar lielo ieguldījumu konkursā, radot interesantus stāstus un garšu ceļojumu.
Pēc cītīga katra bārmeņa veikuma iepazīšanas, izgaršošanas un vērtēšanas žūrija izvirzīja šādas vietas:
1. vietu saņēma Alvis Cimža no restorāna ‘’Locale’’.
Alvis žūriju savaldzināja ar kokteili, kurā savijās džins, Monin bumbieru sīrups, vermuts un rabarberu sula – izcila kombinācija vasaras sezonai! Konkursa uzvarētājs balvā saņēma 1000 eur dāvanu karti no ‘’Gemoss’’, kur 700 eiro vērtībā var iegādāties jaunu bāra inventāru, aksesuārus, piederumus restorānam, bet par atlikušu summu Alvis var sagādāt sev vēlamo.
2. vietu ieņēma Oskars Vārenbergs no bāra-restorāna ‘’Stage 22’’ viesnīcā ‘’Grand Hotel Kempinski Riga’’
3. vietu ieguva Artis Štromanis no bāra un naktskluba ‘’Banka’’ Saldū.
‘’Kokteiļu konkurss ‘’Izcilās garšas meklējumi’’ bija kārtējais apstiprinājums tam, ka Latvijā ir spēcīgi, radoši domājoši un azartiski bārmeņi, kas spēj savas ambīcijas likt lietā un pārsteigt kokteiļu baudītājus, ‘’ stāsta konkursa idejas autors un zīmola ‘’Monin’’ vadītājs Inguss Reizenbergs.
Konkursa finālā piedalījās:
Aleksejs Šorodoks no restorāna ‘’Ogle’’
Ričards Vetšteins no restorāna ‘’Zilā Govs’’
Fēliks Riekstiņš no bāra ‘’Coco Loco’’
Alvis Cimža no restorāna ‘’Locale’’
Kārlis Taranda no restorāna ‘’Jonathan’’
Artis Štromanis no bāra un naktskluba ‘’Banka’’
Jevgenijs Vasiļevskis no restorāna ‘’Ogle’’
Oskars Vārenbergs no bāra – restorāna Stage 22 viesnīcā ‘’Grand Hotel Kempinski Riga’’
Turpināsim augt, attīstīties un katrs pats meklēt izcilas garšas katru dienu!