Noslēgusies pirmā pasaules alus akadēmija (+foto)


Pasaules alus akadēmija ir unikāls projekts, kuras galvenais lektors ir alus someljē Andris Rasiņš, sadarbojoties ar Latvijas Bārmeņu Federāciju un šefpavāru Lauri Aleksejevu (restorāns 36. līnija). Šāda līmeņa mācības par alu tiek organizētas pirmoreiz, un to ietvaros dalībnieki 3 dienu laikā ieguva ļoti vērtīgas teorētiskās un praktiskās zināšanas par plašo alus pasauli. Uz pasaules alus akadēmiju tika aicināti tikai industrijas speciālisti no bāriem, restorāniem un citiem HoReCa uzņēmumiem.

Dalībniekiem tika mācīts par alus stiliem visa pasaulē, to sadalījumu pa reģioniem (Beļģija,Vācija,Čehija ASV u.c.), terminoloģiju uz pudelēm. Notika arī daudzas praktiskās dažādo alu degustācijas, radikālo garšas atšķirību un to apzīmējumu savietošana garšas diagrammas tabulā, kā arī bojātu vai nepareizu alus atpazīšanas piemēri.

Akadēmijā laikā dalībnieki iemācījās un izprata, kas tieši katram alus veidam dod to specifisko garšu, smaržu un krāsu, kurā brīdī alum pievienojot apiņus var panākt tieši to īpašo garšu un aromātu, kas piemīt katram dzērienam.

Sadarbībā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu (Restorāns 36.līnija), tika veidota ēdienu saderība ar alu. Pēc pirmās akadēmijas apmācību dienas, ideālu alus saderību jau bija izraudzījies Andris Rasiņš. Taču otrās apmācību dienas beigās noteikt ideālo alus saderību Laura gatavotajiem ēdieniem bija pašu dalībnieku uzdevums, tādējādi praktiski izmantojot akadēmijā iegūtās zināšanas. Tika runāts arī par daudziem alus mītiem, kas joprojām klejo sabiedrībā, pareizu alus piedāvāšanu un pasniegšanu, kā arī gatavoti dažādi mūsdienu alus kokteiļi.

Nākamā alus akadēmija sāksies jau 15.aprīlī un vēl divas akadēmijas tiks organizētas šī gada rudenī.